Založ si blog

Klasická homeopatia nie je alternatívna medicína.

Chudáci Číňania. Iste ani netušia , že už 3000 rokov sa liečia alternatívne.

Pripomína  mi to vtip o Angličanovi, ktorý je presvedčený o tom , že nie on ,ale všetci ostaní žijú za kanálom…

Od čias , kedy oficiálne preferovaná medicína stratila svoj zákonom podporovaný monopol je všetko iné ako oficiálna medicína označované za alternatívne. Logika pochopiteľná , ale kríva na obidve nohy. Nie je aj ona / oficiálna medicína / ten úbohý Angličan ? Pozrime sa na to aj „z druhej strany kanála“ .  Súčasná medicína / alopatia /, metóda orientovaná na odstránenie symptómu, diagnózy , choroby atď. / sa všemožne snaží presvedčiť , že je to práve ona , ktorá prevzala zástavu stredovekého púšťania žilou, vyháňania diabla  , bylinkárstva  a i. a víťazne sa zmocnila ochrany nášho zdravia . Ak ste sa niekedy ocitli v nemocnici  tak ste pri vizite pána primára počuli, že tu je ten „apendix“ ,alebo niečo iné „latinsko-záhadné“. Alebo snáď ste počuli napr: „Tu je ten pán /pani/, ktorý zo stresu v zamestnaní a pre manželské problémy dostal psoriázu / alergiu , nádor , vred ??? / “ Určite nie . Je to dané odlišným pohľadom na pacienta.

Prekvapilo by vás, keby sa lekár pri žalúdočnom vrede pýtal , či ste náhodou nemali partnerské problémy..? Ale  takéto a podobné otázky sa bude pýtať klasický homeopat . To preto ,lebo na rozdiel od diagnózy sa bude snažiť pochopiť čo vo vás  – v človeku ako celku spôsobilo, že sa zjavili tie či oné problémy.

Viete o tom, že tento prístup k hľadaniu príčiny onemocnenia používal už Hypokrates? Presne ten istý, ktorý sa vyskytuje v prísahe . Škoda, že v prísahe je použitá len časť pôvodnej prísahy veľkého otca medicíny. Tá druhá časť sa celkom do dnešného sveta nehodí . Ale kto by predsa len chcel , na Wikipédii si ju môže celú prečítať. Podstatné je to, že tak Hypokrates ,ako aj čínska medicína dávno pred ním , ajurvéda v Indii a klasická homeopatia dnes, vychádzajú hlavne z toho, že vnímajú človeka ako celok  nielen ako fyzické telo, ale aj ako duchovnú bytosť. Práve zložité prepojenie fyzična a duchovna je predmetom všetkých „alternatívnych“  – tí praví nealternatívni  nám predpisujú napravo – naľavo chemické vzorce , aktívne látky  – nech sa ten zhluk orgánov a končatín „vylieči“.

Víťazstvo chémie nemá dlhú históriu – je to slabých 200 rokov – presne toľko koľko popri geniálnej medicíne existujú tie 3000 ročné alternatívne. Tak si vyberte.

 

Ukončím to ešte jednou anekdotou : V raji prišiel pán Boh k Adamovi s Evou, ktorú práve stvoril a hovorí mu „Adam vyber si ženu…“

 

PhDr.Miloslav Haas PhD

alternatívny

Nový Boris ktorý sa volá Ján

14.11.2011

Mám rád Borisa Filana. Jeho knižky vo mne prebúdzajú chute, vône a pocity, o ktorých som ani netušil, že vo mne zostali. Tento dar má málo spisovateľov a skutoční fajnšmekri knihy budú so mnou súhlasiť. Mám rád Jana. Je to môj nový Boris aj keď toho starého som neprestal mať rád. Ján je môj sused a môj kamarát. Jeho svet je predajnička HIMALAJA na Krížnej [...]

Klasická homeopatia versus integrovaná medicína.

02.11.2011

Poznáte hinduisticko-katolíckeho kňaza praktizujúceho v mešite budhizmus? Určite áno – je ním integrovaná medicína. Predstavte si , že chcete znížiť spotrebu benzínu vášho auta. Správne „obutie“ – pneumatiky vám majú ušetriť dajme tomu 15 % paliva. Ak natankujete ten „správny“ benzín , tak vám na spotrebe ušetrí 5 % . Treba ešte správne sviečky [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová povýšila a vymenovala generálov. Vyzdvihla ich pôsobenie v štruktúrach NATO

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 6542x
Priemerná čítanosť článkov: 2181x

Autor blogu

Kategórie

Archív